Om Ljossatt

- Lysdesigner Lorang Brendløkken IALD:

Ljossatt er en frittstående og uavhengig arkitektonisk lysdesigner og rådgivende konsulent. Ljossatt arbeider over hele Norge. 

Jeg har sans for kvalitet og perfeksjon, og kombinert med stor lidenskap for lys og kommunikasjon med mennesker, har dette dratt meg i retning av spesialisering av lysdesign i museer, utstillinger, kirker, kulturminner og -miljø, antikvariske miljøer og kunst o.l. Generell inne-og utendørs belysning, fasader, urbane rom o.l er også typiske arbeidsfelt. 

Kombinasjonen av mange år med profesjonell lysdesign og enda lenger erfaring innen elektroteknikk, min praktiske håndverks-bakgrunn, gjennomføringsevne og ofte brukte kunstneriske innfallsvinkler, har gitt meg en klar signatur og høy leverings- og pålitelighetsfaktor hos kundene.​

Uavhengig og frittstående

Ljossatt er et av få uavhengige og frittstående lysdesignbyrå i Norge. Det betyr at jeg ikke er bundet opp mot noen produsenter eller leverandører av produkter eller tjenester. Jeg kan derfor skape gode belysningsløsninger helt uavhengig av produkt. Dette gir god økonomi, fleksibilitet og kvalitet tilpasset prosjektets økonomi.

 

Jeg er “Professional member of the IALD, International Association of Lighting Designer”. IALD-medlemmer må oppfylle de høyeste utdannings- og etiske normer, og man blir akseptert som Profesjonell medlem på bakgrunn av kvaliteten av sine porteføljer og anbefalinger. Les mer om det her.

Ljossatt har stor kunnskap om lys og hvordan lyset virker og påvirker, og bruker dette aktivt for å skape et godt miljø.

Lys er psykologi, og bruksmåten og lysets kvalitet påvirker mennesker på mange forskjellige måter. Og det er jo ingen hemmelighet at folk tiltrekkes av godt og riktig opplyste miljøer.

Ljossatt arbeider på arkitektnivå, og samarbeider med oppdragsgiveren og andre involverte som byggherre, arkitekter, rådgivende ingeniører, designere osv, for å oppnå prosjektets intensjon. 

Noen av våre belysningstjenester:
 

Lysdesign

Rådgivning & veiledning

Gjennomføring av prosjekter fra start til

idriftsettelse

Problemløsninger

Lyskonsepter

Lysberegninger og prosjektering

Nøkkelferdige prosjekter

Forelesninger

Lys- og belysningsplaner

Utarbeidelse av anbud -eller tilbudsunderlag

Lyskunst

Professional member of the IALD

Profesjonell lysdesignerfaring siden 2005

Bred elektrokompetanse

Vinner innendørs klasse i Norsk Lyspris utstillingen «Tråkk i mangfoldig natur» ved Norsk Skogmuseum i 2011.

Nominasjon Norsk Lyspris i åpen klasse for lysdesignet i Norges Fiskerimuseum i Bergen 2015.

Nominasjon Årets museum 2019, Norsk Fjellsenter i Lom.